maandag 28 december 2009

De Winter

28-12-2009 De Winter

De winter. Kerst is net geweest, het nieuwe jaar staat op de stoep. Er is sneeuw gevallen, veel sneeuw.
Zo’n anderhalve week geleden begon het met sneeuwen; er lag al snel een aardige laag in de tuin en op de straten. Veel hinder in het verkeer, maar o zo mooi om een witte wereld te zien!
In het weekend viel er nog veel meer sneeuw, ik kon me niet herinneren dat ik ooit zo’n dik pak sneeuw had gezien in Nederland. Toen ik dat tegen m’n moeder zei, vertelde ze dat het 31 jaar geleden was, toch wel bijzonder (toen was ik 2,5 jaar oud)! We wilden hier natuurlijk zoveel mogelijk van genieten, maar erg lekker wandelweer was het nu ook weer niet… Toch besloten we op zondagochtend te gaan lopen. Het werd sterk afgeraden om de weg op te gaan dus reden we niet naar een andere plek maar liepen we een grote ronde om onze woonplaats Soest heen. Veel natuur om de hoek, ideaal om je voordeur uit te stappen en de natuur in te duiken. Het was genieten van de winterpret om ons heen.
Het lopen over de besneeuwde en soms gladde paden maakte de wandeling redelijk zwaar maar de prachtige wereld om ons heen maakte alles meer dan goed.
De winter. Aan beestjes en planten is er weinig te zien. Het is een beetje saai op dat gebied, de kans op een ‘waarneming’ is klein. Tenzij je je op vogels of paddestoelen richt. En laat dat nou net zijn waar we ons niet zo op focussen. Voor ons dus een rustige tijd. Niets nieuws uit te zoeken of in te voeren. En ja, dan kom je oudere waarnemingen tegen die je nog wel moet uitzoeken en/of invoeren. Waarnemingen van de vakantie in Frankrijk of waarnemingen die je nog op ‘onzeker’ of ‘spec.’ hebt staan.
De winter is zo gek nog niet.
De winter geeft je, naast alle verplichte sociale feestdagen, een beetje tijd om ‘achterstallig werk’ uit te zoeken.
De winter; Nog een hoop te doen.
De winter; Nieuw jaar, nieuwe kansen.
De winter; Mooi in al haar pracht (als het dan tenminste sneeuwt en vriest).
De winter; Op naar het nieuwe jaar.
De winter; Tijd voor het voorjaar!
Tsja, die goeie, ouwe winter… We zouden niet zonder willen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten